Увага! Розпочинається голосування

Розпочинається голосування за проєкти Громадського бюджету 2020

На виконання рішення Херсонської міської ради від 27.05.2020 № 2366 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.08.2018 № 1593 «Про затвердження Положення про громадський бюджет у місті Херсоні та міської цільової програми "Громадський бюджет у місті Херсоні на 2018 – 2022 роки", протоколів засідання Координаційного комітету з питань громадського бюджету у місті Херсоні від 22.09.2020 з 5 жовтня по 19 жовтня 2020 року в Херсоні триватиме голосування за проєкти в рамках Громадського бюджету міста.

У голосуванні беруть участь громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані або проживають на території міста Херсона, що підтверджується офіційними документами –довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті. Кожен херсонець має шість голосів та може особисто проголосувати за три різні малі проекти (до 250 000 грн) та три різні великі проєкти (від 250 000 грн до 1 500 000 грн). Списки малих та великих проєктів, які допущені до голосування, розміщені на офіційному сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів у розділі «Громадський бюджет»

 Голосування здійснюється з 05.10.2020 по 19.10.2020 включно :

1) на офіційному сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів в розділі "Громадський бюджет у м. Херсоні" з використанням ідентифікації/верифікації/реєстрації через Е-сервіс;

2) у спеціально визначених Комітетом пунктах для голосування з використанням спеціальних бланків для голосування, а саме : вестибюль адміністративної будівлі Херсонської міської ради, просп. Ушакова, 37, окремий вхід з правої сторони, протягом робочого часу роботи. При цьому, для підтвердження права на голосування, член територіальної громади міста Херсона особисто пред’являє паспорт консультанту, що працює в пункті для голосування, і після пред’явлення документа отримує особисто один бланк для голосування.

Якщо адресою реєстрації в паспорті є не місто Херсон, то необхідно пред`явити інший документ, що підтверджує місце проживання, роботи, навчання, служби чи інше у м.Херсоні. Таким документом може бути довідка з місця роботи, студентський квиток денної форми навчання, свідоцтво на право власності нерухомого майна тощо.

Мешканці міста Херсона, які мають інвалідність і не можуть самостійно заповнити бланк для голосування та особисто проголосувати, мають право скористатися допомогою своїх рідних, близьких та інших осіб. У такому випадку довірена особа має пред`явити паспорт та відповідне посвідчення особи, яка доручила їм подати бланк для голосування.

 Кожний житель громади голосує особисто. Голосування будь-ким за інших осіб, а також передача жителем громади права голосу будь-якій іншій особі забороняється.

 Забороняється:

1) використовувати інформацію, яка дискредитує авторів інших проєктів, яка містить неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, умовчання, вводить або може ввести в оману жителів громади, що мають право брати участь у голосуванні за пропозиції (проєкти), які можуть бути реалізовані за рахунок коштів громадського бюджету.

2) надавати або обіцяти надання жителям громади, що мають право брати участь у голосуванні за пропозиції (проєкти), які можуть бути реалізовані за рахунок коштів громадського бюджету, неправомірної вигоди за вчинення чи не вчинення будь-яких дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією ними свого виборчого права.

3) агітаційна компанія безпосередньо у визначених Комітетом пунктах для голосування та фото і відео фіксація бланків для голосування.

 За наявності зазначених фактів в пункті 7, скаладається акт відповідальною особою у пункті голосування. Масові факти порушень, враховуються Кординаційним комітетом при розгляді підсумків голосування.

 

Режим роботи пункту для голосування в паперовому вигляді:

Понеділок, вівторок, середа, четвер - з 8.00 до 17.00, обідня перерва з 12.00 до 12.45.

п’ятниця - з 8.00 до 15.45, обідня перерва з 12.00 до 12.45.